Ambachtelijke Kleischuur

Welkom op de website van 'De Kleischuur'. 

 

OPENDAG 11 SEPTEMBER 2021!

 

Zaterdag 11 september kunt u op de open dag vrijblijvend een kijkje nemen bij de Kleischuur, Linda geeft een demonstratie op de draaischijf en zelf kan je ook even een poging wagen. Ook ligt er klei om een duimpotje te maken, wat de basis is van keramiek.

In de afgelopen jaren heeft de Kleischuur zich steeds meer ontwikkeld in de techniek van het Raku stoken. Dit is een prachtige stookwijze met een verrassend resultaat. Bij goed weer wordt er eventueel een stook gedaan.

In de verkoopruimte is er een expositie te zien van zowel Linda als haar cursisten. Zo krijg je een idee wat je zoal kan maken van klei. Het werk van Linda is hier ook te koop.

Mocht je enthousiast worden op de open dag en je opgeven voor een cursus van 5 of 10 lessen, dan maak je kans op een handige basis gereedschap set ter waarde van 30 euro.

 

Zaterdag 11 sept van 11:00 tot ± 16:00 uur

Natuurlijk staat er ook wat te drinken en iets lekkers voor u klaar!

 

 

 

Werken met klei is als een virus en voor je het weet raak ben je besmet. Het zorgde er bij mij voor dat ik de driejarige Nederlandse Keramiek opleiding in Gouda ben gaan doen. Dit is de enige ambachtelijk opleiding in Nederland.

De mogelijkheden van klei zijn zo divers en oneindig dat je nooit uitgeleerd raakt en kan blijven experimenteren. Tijdens de opleiding heb ik gemerkt dat ik mijn kennis wil delen en mensen graag op weg help op het pad dat Keramiek heet. Ik hoop ook jou welkom te heten in de kleischuur.

 

Kamperen en keramiek! 

Vanaf heden is er de mogelijkheid om de vakantie te combineren met keramiek, of keramiek te combineren met vakantie! Het is maar hoe je het bekijkt!

Onze mini camping "Onder de Es" is geopend. Het is mogelijk om tijdens je verblijf hier 1 of meerdere dagdelen met klei aan de slag te gaan. Handvormen, draaien evt te combineren met Raku stoken. 

Voor informatie over de camping zoals tarieven ed verwijs ik je naar de website van Minicamping 'Onder de Es'

www.minicamping-onder-de-es.nl

 

 

In de Ambachtelijke Kleischuur worden cursussen gegeven voor beginners en gevorderden.

Ook zijn er mogelijkheden om de werkplaats te kunnen gebruiken om zelf aan de slag te gaan.

In het menu 'nieuws' zal ik geplande workshops aankondigen. Je kan je echter ook zelf met een groepje aanmelden. We overleggen dan datum, tijd en hoe en wat. 

Dit geldt ook voor de Raku workshops en het Raku weekend.

In de zomermaanden, en bij animo ook in de andere jaargetijden, worden er Raku workshops gegeven.

 

 

 

Klik op de foto's en lees wat we te bieden hebben. En wie weet tot ziens in onze Kleischuur.

Cursussen

Raku stoken

Workshops

Even voorstellen